Secția Internațională Bilingvă – SIB a INSA Rouen Normandie și Programul Chem.I.St al Federației Gay-Lussac (regrupează 20 de școli Naționale Superioare Franceze de Chimie și Inginerie chimică), vă propun să vă continuați studiile superioare în domeniul ingineriei în Franța.

Această ofertă se adresează viitorilor absolvenți de licee din Republica Moldova cu profil real (fizică, matematică, informatică, chimie) și studenților din primul an de la Universitatea Tehnice din Moldova și Universitatea de Stat din Moldova.

PROBELE DE PRESELECȚIE A CANDIDAȚILOR VOR AVEA LOC LA ALIANȚA FRANCEZĂ LA 28 APRILIE

Preselecția candidaților se va efectua în urma susținerii unui examen-test :

– Matematică și fizică pentru programul SIB propus de INSA Rouen
– Matematică și chimie pentru programul Chem.I.St al Federației Gay-Lussac.

Examenul-test va fi organizat sâmbătă 28 aprilie 2018 la ora 10.00 la Alianța Franceză Chișinău – Moldova (Teatrul Ginta Latină, str. Sfatul Țării, 18, Chișinău).

Testele au fost concepute de profesorii rețelei INSA și CHEM.I.ST și vor fi verificate pe loc de Dl. MARTIN și Dna. FAVIER care vor supraveghea și probele.

Pentru a susține testul, candidații trebuie să fie în ultimul an de liceu – ultimul an înainte de BAC sau clasa a 12-a. La susținerea acestuia este necesar să prezinte un document de identitate cu fotografie.

Selecția candidaților pentru cele două programe va fi efectuată în urma studierii dosarelor de candidatură sau a dosarelor on-line și a rezultatelor obținute la examenul-test. 

După susținerea examenului-test din 28 aprilie, în cadrul Alianței Franceze va fi efectuată o prezentare a programului INSA ROUEN și CHEM.I.ST

Pentru informații suplimentare :

Vă rugăm să confirmați participarea Dvs. expediind un mail Dlui. Robin KOSKAS, Adjunct Biroul de cursuri și Departamentul pedagogic.