Nu sunteți francofon sau poate vă simțiți mai liber pentru a vorbi și a studia în limba engleză ?

Doriți totuși să urmați studii superioare în Franța ?

Campus France vă pune la dispoziție un catalog cu oferte despre studiile superioare în Franța care se desfășoară în limba engleză : Programs Taught in English

O BOGATĂ OFERTĂ DE FORMĂRI PREDATE ÎN TOTALITATE SAU PARȚIAL ÎN ENGLEZĂ

Din 2004, anul de lansare a catalogului Programs Taught in English, oferta de formări pentru Campus France, care poate fi accesată on line, s-a mărit de cinci ori : peste 1 300 de programe predate în engleză, printre care peste 500 recunoscute de Stat, sunt accesibile. Acest motor de căutare, care propune oferte de formări geo-localizate, este alimentat direct de instituțiile de învățământ superior și este destinat studenților străini.

Catalogul nu include toate ofertele de formări în limba engleză din Franța.

Acesta acoperă principalele domenii la nivel de Master : 500 formări în Business & Management, 380 în Engineering and Technology, 300 în Sciences, Environment, Health Science, circa o sută în Humanities, Languages, Literature și 70 în Architecture, Arts, Design, Fashion. De fapt, circa 80% din formările propuse în limba engleză sunt pentru Master.

Peste 75% sunt predate în totalitate în engleză printre care se numără 160 de programe de scurtă durată și Summer schools.

În total, 237 de instituții de învățământ superior din Franța, printre care 130 de instituții publice, publică ofertele de formări în engleză pe motorul de căutare : Programs Taught in English

Cu o ofertă de circa 163 de formări propuse, Paris-Saclay este instituția cu cel mai mare număr de oferte de formări în engleză pe acest motor de căutare. Este urmată de SKEMA Business School (29), Grenoble Ecole de Management (27), Institut de Préparation à l’Administration et à la Gestion (25) și Sciences Po (25).

ALIANȚA FRANCEZĂ DIN MOLDOVA, CENTRUL CAMBRIDGE ENGLISH ȘI CAMPUS FRANCE MOLDAVIE VĂ OFERĂ AJUTOR

Dacă deja ați făcut alegerea sau preconizați să urmați studii superioare în Franța în limba engleză, aveți posibilitatea să contactați reprezentantul Campus France Moldavie care poate să vă ajute în abordarea instituțiilor de învățământ superior francez și în demersurile prealabile necesare pentru plecare.

Nu uitați că Alianța Franceză din Moldova este și centru de examene de engleză autorizat pentru eliberarea diplomelor Cambridge English. Aceste diplome, valabile pe viață, vă permit să justificați oficial nivelul de cunoaștere a limbii engleze cât și abilitatea dvs. de a urma studii superioare în engleză.

Toate informațiile utile despre examenele Cambridge English le puteți accesa consultând site-ul Alfr – Cambridge Assessment English Authorised Exam Centre.

În cele din urmă, nu uitați chiar dacă vă continuați studiile superioare în engleză în Franța, este totuși necesar să posedați un nivel minim de cunoaștere a limbii franceze pentru a vă ușura traiul de zi cu zi și integrarea în această țară.

Alianța Franceză din Moldova propune formări lingvistice adaptate la situația personală. Nu ezitați să ne contactați.

Choose France !