Pe lângă examenele de Bacalaureat, începând de anul viitor ar putea fi supravegheate video și examenele de admitere în instituțiile de învățământ superior. Această prevedere se conține în Planul de acțiuni pe anii 2014-2015 de implementare a Strategiei naționale anticorupție, noteaza ziarulnational.md.

Documentul, adoptat astăzi în Parlament cu majoritatea de voturi, mai prevede modificarea legislației în vederea introducerii unor pedepse mai aspre pentru încălcarea legii privind declarațiile de avere și proprietăți și introducerea pedepselor pentru neexecutarea recomandărilor Curții de Conturi.

Toate ofertele de studii …

De asemenea, se propune individualizarea pedepselor pentru acte de corupție.

La anul viitor, R. Moldova urmează să semneze acorduri internaționale pentru schimb de informații în vederea verificării proprietăților din străinătate ale subiecților declarării veniturilor și proprietăților din R. Moldova.

Planul de acțiuni mai stabilește majorarea salariilor angajaților organelor de drept și justiție cu atribuții de prevenire și combatere a corupției, proporțional responsabilităților și riscurilor.

Documentul a fost lăudat de deputații din coaliția de guvernare. Toate prevederile planului de acțiuni le găsiți aici.