Alex Mihai Kis din Satu Mare va face parte din lotul național de fizică, fiind admis la 11 universități de prestigiu din Statele Unite ale Americii, în urma rezultatelor obținute la Olimpiada Națională de Fizică.

Kis Alex Mihai este membru al lotului național de fizică pentru a treia oară consecutiv, printre performanțele sale deosebite aflându-se și medalia de argint, respectiv premiul special pentru cea mai bună lucrare practică, obținute la Olimpiada Internațională de Fizică din Rusia.

Tânărul este în prezent elev în clasa a XII-a și se gândește ca după examenul de bacalaureat din vară să își continue studiile la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii, fiind admis la 11 facultăți de prestigiu de peste Ocean.

“Am luat premii în toți ani în care am participat la olimpiada națională de fizică și m-am calificat în lotul național pentru a treia oară consecutiv. Am luat medalia de argint și premiul special pentru cea mai bună lucrare practică, la Olimpiada Internațională de Fizică din Rusia. În clasa a VIII-a am luat premiul I și am primit o ofertă de la un liceu din București și am considerat că ar fi un pas important în cariera mea. Am fost admis la 11 facultăți din SUA și probabil voi alege să merg la Stanford”, a declarat Kis Alex Mihai.

Citeşte mai mult portalsm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *