Dispoziţia aparţine primaraului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, care intenţionează în felul acesta să pună capăt colectării ilicite de bani pentru examenele de bacalaureat.


Toate cazurile de corupţie la examenele de bacalaureat vor fi făcute publice! Dispoziţia aparţine primaraului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Edilul intenţionează în felul acesta să pună capăt colectării ilicite de bani pentru examenele de bacalaureat.
– Să fie investigat fiecare caz în parte şi să fie făcută publică ancheta, a declarat Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău.
Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a dispus astăzi, să fi făcute publice toate sesizările privind colectarea ilicită de bani pentru examenele de bacalaureat. Şi asta pentru a se cunoaşte că există o abordare promtă din partea administraţiei.
Şefa direcţiei învăţămînt susţine că mai sunt câteva probleme referitoare la colectarea ilicită de bani şi activitatea asociaţiilor de părinţi. Este nevoie de o schimbare de mentalitate atunci când e vorba de examene şi evaluări, pentru că se recurge la diferite metode, numai pentru a obţine nota sau rezultatul dorit.
– Ne deplasăm la faţa locului, dar părinţii nu prea vor să se prezinte. Încercăm să discutăm şi cu părinţii, şi cu preşedintele asociaţiei părinţilor. Aceste asociaţii, însă, potrivit legislaţiei, pot fi verificate numai de către organele abilitate, a subliniat Tatiana Nagnibeda, şef, direcţia învăţămînt.
Primul examen de bacalaureat va avea loc pe 2 iunie.
ZINA CERCHEZ, VITALIE MOISEI PENTRU COTIDIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *