Situatia economica globala actuala nu este cea mai favorabila pentru absolventii cu MBA (Master of Business Administration), insa acest lucru nu-i poate impiedica sa spere ca, la un moment dat, isi vor gasi un loc de munca intr-o companie de top.

 


“Care sunt companiile cele mai dezirabile pentru posesorii de diplome MBA” a fost subiectul ultimului studiu efectuat de revista americana Fortune. Editorii publicatiei le-au cerut absolventilor sa numeasca cinci companii pentru care si-ar dori sa lucreze.

Conform clasamentului final, numele cel mai ravnit este Google, gigantul din domeniul IT, care a primit o cincime din voturile participantilor, urmare a prestigiului de care se bucura firma in mediul de afaceri si a conditiilor superioare de munca.

Urmatoarele noua locuri sunt ocupate de McKinsey & Company (19,34%), Bain & Company (14,92%), Goldman Sachs (14,34%), Apple (13,49%), The Boston Consulting Group (12,62%), Walt Disney (8,86%), Nike (8,83%), J.P. Morgan (8,78%), Johnson & Johnson (8,32%).

George Trifu, george.trifu@banknews.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *