Topul facultăţilor INUTILE, care nu te ajută la angajare. PLUS: Ce alegi ca să ai garanția unui loc de muncă

Absolvenţii facultăţilor tehnice îşi găsesc cel mai uşor un job în domeniu. La polul opus sunt cei care termină Litere, Filosofie, Management, Administraţie sau chiar Ştiinţe Economice.

S-au dus vremurile când tinerii gândeau după principiul “toate domeniile sunt de viitor, dacă eşti bun”. Treptat, cei care nu vor să treacă prin facultate ca gâsca prin apă şi chiar vor să profeseze în domeniul studiat se orientează spre IT, Medicină sau Stomatologie. Odată la mare căutare, Ştiinţele Economice, la fel ca Literele nu oferă multe opţiuni de angajare mai sus de operator call-center sau agent de vânzări.

De patru ani, aşteaptă un post de “manager”
În ultimii 20 de ani, au­torităţile nu au fost interesate să afle câţi absolvenţi din fiecare domeniu poate absorbi piaţa muncii, ce domenii sunt suprasaturate şi unde există deficit. În tot acest timp, numărul universităţilor a explodat, iar Ministerul Educaţiei, care ar fi trebuit să urmărească evoluţia, s-a bazat pe informaţii nereprezentative de la forţele de muncă.
Laurenţiu, 27 de ani, a ter­minat o facultate de mana­gement acum patru ani, iar tot de atunci stă acasă, aş­tep­tând să-i pice un post de “manager”. Detalii in EVZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *