Cea de-a cincea ediţie a şcolii de vară dedicată dezvoltării și consolidării rețelei de Eurocluburi este organizată de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova.
Școala de vară, cu genericul „UE pentru tineri: valorifică oportunități pentru tine și localitatea ta”, va avea loc în perioada 6 – 9 iulie curent și este planificată pentru găzduirea a 25 de tineri.
Agenda școlii de vară prevede seminare, ateliere de lucru, dezbateri, cluburi de discuții dedicate mai multor subiecte de interes pentru tineri.
„Întotdeauna tinerii au fost și vor rămâne forța motrice de dezvoltare și modernizare a unei țări. În acest sens, scopul şcolii de vară este de a încuraja tinerii să fie pro-activi și să-și asume responsabilitatea pentru viitorul lor, începând cu ziua de azi. În cadrul ediţiei curente, ne propunem să încurajăm tinerii lideri, care se implică în dezvoltarea localităţii de unde fac parte”, a subliniat șeful Delegației Uniunii Europene, Pirkka Tapiola.
Participanţii la școala de vară vor fi selectaţi în baza unui concurs public. Tinerii vor trebui să convingă prin proiectele depuse că au idei inovatoare, cost-eficiente și gata pentru implementarea lor în localitatea din care vin. Participarea la școala de vară este gratuită și include cazarea, alimentarea și transportul.
Tinerii din Republica Moldova cu vârste cuprinse între 16 – 23 de ani pot aplica la școala de vară până la 26 iunie curent.
Dosarul trebuie să conțină un concept / proiect succint, cost-eficient pentru a fi implementat la nivelul comunității lor, menit să dezvolte comunitatea întru susținerea cooperării UE – Republica Moldova și CV în format Europass.
Candidații sunt rugați să expedieze dosarele la: irina.dragutanu@bdr.md, cu subiectulȘcoala de vară, Nume Prenume.
Activităţile dezvoltate de către un Euroclub ar putea prevedea organizarea diferitor concursuri intelectuale şi culturale, dezbateri, olimpiade, mese rotunde, jocuri de afaceri şi altele, care să permită tinerilor să cultive capacităţile lor în cadrul tendinţelor de dezvoltare actuală a UE.
Amintim că școlile de vară organizate de Delegația UE au fost lansate în anul 2012. Astfel, au fost organizate patru ediții a școlii de vară, unde au participat în jur de 120 de tineri din diferite regiuni ale țării de pe ambele maluri ale Prutului.
http://www.ziarulnational.md/sansa-pentru-tinerii-din-r-moldova-cum-sa-valorifici-oportunitatile-ue/