Echipa Universităţii Libere Internaţionale din Moldova a câştigat, recent, campionatul naţional la şah pe echipe. Reprezentativa studenţească a obţinut victorii în toate cele zece meciuri tur-retur disputate, acumulând un total de 52 de puncte din 60 posibile.


Locul doi a revenit formaţiei de la Şcoala specializată de şah şi joc de dame din Chişinău, care a totalizat 44 de puncte. Pe locul trei s-au situat şahiştii de la Universitatea de Stat din Moldova, cu un total de 42,5 puncte.
De remarcat că fiecare echipă participantă avea în lot câte şase jucători, indiferent de sex sau vârstă, precum şi doi şahişti de rezervă. Punctajul maxim pe care-l putea obţine o echipă era 12 şi de aceea era necesară repurtarea victoriei în toate meciurile. Această performanţă a fost reuşită de ULIM, care le-a învins cu un scor categoric chiar şi pe celelalte două premiante.
În componenţa echipei învingătoare au evoluat marea maestră internaţională Svetlana Petrenco, maeştrii internaţionali Ruslan Soltanici, Boris Nevednicii, maeştrii FIDE Victor Agafii, Ştefan Podgurschi şi Evgheni Prociuc.
Echipelor premiante le-au fost oferite diplome şi premii băneşti. Jucătorii care au înregistrat cei mai buni indici la tablele de joc au primit şi cartea „Pentru părinţi”, al cărei autor este secretarul general al federaţiei naţionale de profil, Tudor Scripcenco.
Conform regulamentului, în calitate de campioană, echipa Universităţii Libere Internaţionale din Moldova a obţinut dreptul să evolueze în anul curent în Liga Campionilor Europeni. http://www.timpul.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *