Elevi din toată ţara au participat vineri, 29 mai, la ultima oră din acest an şcolar. Îi aşteaptă trei luni fără grija temelor de acasă şi a responsabilităţilor de învăţăcei. Pentru 5620 de elevi din capitală ultimul sunet a anunţat un nou început – după examenele de bacalaureat ei vor trebui să-şi aleagă o meserie şi să păşească într-o nouă etapă, cea a căutărilor şi a afirmărilor pe plan profesional


În liceul teoretic „Dante Alighieri” cei aproape o mie de elevi au venit la sărbătoare cu feţe zâmbitoare, în ciuda zilei înnorate.

Directoarea liceului, Galina Carauş le-a urat să aibă o vară plină de soare, să ia energie din fiecare zi, pentru ca la toamnă, când vor păşi din nou pragul şcolii, să fie mai puternici, mai curajoşi şi dornici de a acumula noi cunoştinţe. Totodată, directoarea a îndemnat absolvenţii să nu uite de prima învăţătoare sau de şotiile făcute de-a lungul anilor. „Fi ecare dintre voi plecaţi din această mare familie cu propriile amintiri. V-am învăţat să iubiţi frumosul, să fiţi perseverenţi şi să îndrăgiţi cartea”, le-a spus aceasta absolvenţilor, invitându-i să nu uite de liceul „Dante Alighieri”.

Acesta a amintit şi de participările a peste 400 de elevi din liceu la diverse activităţi extraşcolare. Printre aceste se numără succesele Coralei Mare a liceului, a Ansamblului de dans „Spicuţa”, care au ocupat locul I pe municipiu. Şi Ziarul „Dantes”, în care îşi etalează talentul numeroşi elevi şi-a făcut un nume în liceu, a precizat Galina Carauş.

La eveniment a participat şi reprezentantul primarului capitalei, Dorin Chirtoacă – Victor Puiu, fost absolvent al liceului „Dante Alighieri”. Acesta a transmis mesajul primarului general, în care acesta îşi exprimă convingerea că „generaţiile noi vin să facă schimbări importante în direcţia democratizării şi dezvoltării”.

Elevii claselor a XI-a i-au felicitat pe cei de-a XII-a, înmânându-le panglici de absolvenţi. La rândul lor, absolvenţii au spus că „merg în lume pentru a-şi construi legenda personală” şi au promis să-şi viziteze dascălii, deşi viaţa îi cheamă la noi provocări.

Toţi elevii care au obţinut succese frumoase pe parcursul anului, la numeroase concursuri şi olimpiade au fost premiaţi. Sărbătoarea a culminat cu ultimul clinchet de clopoţel, elevii împrăştiindu-se în clasele lor pentru o ultimă oră din acest an. (IPN)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *