Un caz strigător la cer a ieşit la iveală cu doar câteva săptămâni înainte de startul sesiunii de Bacalaureat. Unele ghiduri de pregătire pentru examene conţin erori grave. Mai mult, autorii acestora sunt funcţionari din cadrul Ministerului Educaţiei şi Direcţiei municipale a Învăţământului.

Câţiva istorici au depistat greşeli în ghidurile de pregătire pentru examenelor de bacalaureat la istorie, noteaza Publika.

”Anul trecut a fost Winston Churchill. Haideţi să vedem ce spune aici: participă la operaţiuni militare contra triburilor indiene în Sudan. Se cere harta Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti şi este greşit. Nu se prezintă regiunea transnistreană, în schimb se prezintă nordul Bucovinei şi sudul Basarabiei”, a spus decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii “Ion Creangă”, Sergiu Musteaţă.

Toate ofertele de studii …

Unii autori ai ghidurilor au refuzat să discute subiectul.

”Autorii au considerat că greşelile nu sunt esenţiale şi nu vor să discute”, a spus unul dintre autoriii ghidurilor.

Totodată, aceste ghiduri nu sunt recomandate de Ministerul Educaţiei.

“Noi recomandăm doar modelele de teste, care sunt plasate pe site-ul Agenţiei şi programele la disciplinele respective. În rest, pentru tot felul de culegeri şi abaterii de texte, Ministerul nu poartă responsabilitate şi nu le recomandă”, a declarat viceministrul Educaţiei Igor Grosu.

Unii elevi susţin că au cumpărat deja aceste teste:

”Consider că aceste ghiduri înainte de a fi scoase de pe piaţă trebuie să fie controlate de recenzori, minister”.

”Le-am cumpărat la dorinţa noastră, ne-au prezentat aceste ghiduri ne-au spus că cine doreşte poate să le utilizeze”

Examenele de Bacalaureat vor avea loc în luna iunie. Vezi detalii