Cătălina Puzur, absolventa clasei a XII-a de la liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din Chișinău, a reuşit performanţa de a lua 10 pe linie la toate probele examenului de bacalaureat din acest an. Potrivit rezultatelor preliminare anunțate ieri, 30 iunie, de reprezentanții Ministerului Educației, înainte de perioada de contestări, doar Cătălina este eleva care a luat 10 pe linie.

Contactată de UNIMEDIA, tânăra spune că rezultatele bune le-a obținut doar prin muncă sistematică începând cu clasa întâi.

Catălina-Puzur

„Niciodată nu mi-am pus drept scop să iau 10 la BAC, a fost doar o dovadă a efortului depus. Faptul că sunt unica nu mă face cu nimic mai specială. Sunt sigură că în țară mai sunt elevi capabili care merită aceste note, dar nu le-au obținut, din cauza unor mici greșeli sau a emoțiilor. A fost un șoc și pentru mine să descopăr că am 10 pe linie, nici până acum nu realizez cum de mi-a reușit”, a precizat Cătălina.

Proaspăta absolventă a participat la olimpiadele municipale la matematică și chimie, iar la limba franceză a ajuns și la republicană.

Tânăra susține întru totul măsurile luate de Ministerul Educației privind contracararea fenomenului copiatului din timpul examenelor de bacalaureat. „Susțin reforma în Educație, cu speranța că tinerii noștri vor învăța nu pentru note, ci pentru ei înșiși, pentru țară, pentru viitor. Consider că datorită acestor măsuri, în sfîrșit, fiecare elev va fi apreciat după meritele sale”, a precizat Cătălina.

Eleva spune că nu a fost intimidată de camerele de supraveghere. „Am susținut toate probele într-o sală de sport și credeam ca va fi mai greu să mă concentrez, dar atunci când am primit testul n-am mai observat pe nimeni din jurul meu. Unica problema a fost lipsa aerisirii din încăpere”, a mai adăugat sursa.

Cătălina este de părere că atâta timp cât înveți zi de zi, nu este deloc complicat să susții examenele de BAC. Tânăra recunoaște că testele au fost alcătuite pentru un nivel mediu de cunoștințe. „Consider că în mare parte, într-adevăr, toți elevii au fost apreciați pe măsură. Cei care au considerat că merită mai mult au dat la contestare”, a mai adăugat absolventa.

La moment, tânăra a decis să meargă la facultatea de contabilitate din țară. „Nu mă opresc aici, visul meu este să ajung un arhitect sau inginer constructor. Vreau să muncesc în Moldova, pentru că avem aici oameni buni și frumoși, care merită un viitor mai bun”, a conchis sursa.

Detalii pe Unimedia