După o perioadă prelungită de așteptare, căminul Universității Academiei de Științe a Moldovei și-a deschis ușile pentru primii locatari – studenți, masteranzi, doctoranzi.

Campusul studențesc este prevăzut pentru 423 de locuri de cazare și întrunește, pe lângă spații de locuit organizate în blocuri de două camere cu baie separată și bucătării la fiecare etaj, o bibliotecă cu sală de lectură, săli de conferințe. În curtea căminului este amenajat un teren de sport și spații pentru agrement.

Finalizarea construcției căminului studențesc a fost prevăzută în obiectivele parteneriatului public-privat aprobat prin HG nr. 233 din 02.04. 2013.

Admiterea 2016 – ghid practic

Inaugurarea căminului s-a realizat în cadrul unui eveniment festiv la care a participat conducerea Academiei de Științe, corpul profesoral al Universității și Liceului AȘM, elevi, studenți, dar și constructorii care au contribuit la înălțarea edificiului. În spiritul frumoaselor tradiții, inaugurarea a demarat cu un serviciu divin oficiat de un sobor de preoți în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan de la Mănăstirea Curchi care a oferit în dar o icoană a Domnului Isus Hristos.

http://edu.asm.md/md/noutate/caminul-unasm-deschis-pentru-primii-locatari