Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” a renunțat la desfășurarea examenelor în mai multe etape. Acum absolvenții de la medicină vor susține doar examenul de licență în regim online. Primii care au spart gheața sunt absolvenții care au scris teze de licență din cadrul Catedrei de Urologie și nefrologie chirurgicală.

Examenele online au început de ieri, 12 mai și se vor desfășura până pe 29 mai. Dacă în mod obișnuit studenții de la medicină susțineau teza de licență, examenul oral, atestarea deprinderilor practice și examenul clinic, din cauza pandemiei Covid-19, anul acesta absolvenții vor susține doar examenul de licență și acesta în regim online, anun'[ Publika.

„Anul acesta s-a luat decizia la Senat că examenul de absolvire să se finalizeze doar prin susținerea tezei de licență în regim online. Această modalitate de evaluare este o particularitate a învățământului superior medical și este considerat un punct forte al USMF „Nicolae Testemițanu”, ne-a declarat rectorul USMF, Emil Ceban.

Ieri au susținut teza 4 studenți de la Catedra de Urologie și nefrologie chirurgicală.

Potrivit șefei Departamentului Comunicare și Relații Publice al USMF, Silvia Ciubrei, anul acesta și ceremonia de depunere a jurământului a fost anulată.