O carte cu povești, poezii sau povestiri poate aduce culoare și bucurie în viața unui copil internat în spital și-l poate face să se însănătoșească mai repede. În susținerea acestei idei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”(USMF )  dă startul campaniei Împarte o carte, Împarte sănătate! Prin această acțiune ne propunem să facem perioada de spitalizare a copiilor mult mai interesantă și captivantă prin intermediul lecturii, fapt care se va răsfrânge benefic asupra procesului de vindecare.

În acest context, în perioada 26 februarie-4 aprilie 2018, vă îndemnăm să donați cărți noi sau în stare foarte bună din colecția personală, pentru copiii spitalizați la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, veniți din diferite raioane ale țării. Sunt bine-venite cărțile cu povești, povestiri, poezii, romanele, enciclopediile, cărțile de colorat și de dezvoltare personală, destinate pentru copii de diferite vârste.

Punct de colectare: Departamentul Comunicare și Relații Publice, bir. 117, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165) USMF .

Donațiile vor ajunge la destinație în data de 6 aprilie 2018, în ajun de Ziua Mondială a Sănătății. În această zi, mediciniștii vor distribui câte o carte fiecărui copil și vor organiza Ora lecturii în câteva secții ale Institutului Mamei și Copilului.

Menționăm că acțiunea este organizată de Departamentul Comunicare și Relații Publice în colaborare cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină.