La UTM și-au susținut proiectele de licență 13 proaspeți absolvenți ai FIU la specialitatea „Design vestimentar industrial”. Defileul colecțiilor vestimentare confecționate de studenții-absolvenți a adunat în incinta Centrului „ZIPhouse” un numeros public pasionat de fashion și creativitate, interesat de modelele elaborate de studenții noștri.

Sub aplauzele furtunoase ale celor prezenți, preț de aproape 2 ore, cei 13 autori și-au prezentat colecțiile de vestimentație – câte 5 modele fiecare, în total 65 de modele, care ar putea servi drept un suport serios pentru orire producător de articole vestimentare din Republica Moldova, dar și de peste hotare.

Cristina LUPU a elaborat o colecție în stil eclectic, determinat prin îmbinarea elementelor definitorii pentru stilului clasic și microstilului punk. Modelele vestimentare propuse creează imagini îndrăznețe, cu accent pe soluționarea acromatică, efectul de transparență al materialului și pe decupaje în soluționarea constructiv-decorativă a formelor.

Cristina JOSAN a propus modele de vestimentație pentru femei în stil eclectic cu soluționări decorative în tehnica patchwork, inspirată din expresivitatea stilurilor clasic şi sport, și combinarea netradiţională a materialelor, pieselor şi elementelor vestimentare.

Zinaida SUVAC a prezentat o colecția toamnă-iarnă sub denumirea „Defolation” – frunze de toamnă, executată în vechea tehnică japoneză de pliere a hârtiei, punând accent pe contrastul dintre culorile toamnei.

Anastasia VASILEAN și-a propus o colecţie de modele în stil vintage, care are ca scop promovarea tehnicii de tricotare manuală a vestimentaţiei.

Radu MUSTEAŢĂ a elaborat o colecţie de stradă, inspirată din stilul stree-goth cu elemente neogotice, bazată pe o gamă acromatică, care sugerează brutalitatea prin eleganță a tinerilor, care preferă să-și scoată în evidentă personalitatea.

Adelina SPINEI și-a încântat admiratorii cu un set de modele pentru femei în stil eclectic, cu expresii active ale elementelor decorativ-aplicate.

Elena BRAGA a propus o colecţie de haine pentru dame în stil militar, subliniind eleganța și feminitatea oricărei tinere.

Olga BABĂRĂ în setul de haine prezentat s-a inspirat din portul popular tradiţional, utilizând diferite tehnici decorative.

Elena DEMIAN a elaborat o colecţie vestimentară executată în stil romantic pentru dame pentru ținute de ocazie, având la bază expresii plastice, decorative și texturale ale materialelor.

Valeria DRAGOŞ a demonstrat o colecţie de modele în stil neo-grunge, care întruchipează imaginea femeii moderne şi independente.

Victoria MATASARI și-a răsfățat fanii cu un set de modele în stil eclectic, utilizând reușit expresiile plastice ale contrastelor de materiale.

Diana EVTODIEV, prin intermediul colecției elaborate a încercat să prezinte individualitatea unei femei grațioase, fine, elegante, dar cu ambiții, independentă, ce preferă să fie originală.

Maria LUCA, prin colecția sa pentru ținute de ocazie, inspirată din arhitectura gotică, scoate în vileag spiritul feminin, care caută calea evadării din viziunea standard asupra frumuseții, oferind clasicii o noua viață.