Universitatea Tehnică a Moldovei și-a înscris în palmares o nouă performanță – Premiul Mare „Mercuriul de Aur” al concursului „Marca comercială a anului 2016”, înmânat rectorului Viorel BOSTAN în cadrul celui mai important eveniment al businessului autohton – „Gala Businessului Moldovenesc”, desfășurat pe 16 iunie 2017.

Este singurul trofeu acordat unei instituții de învățământ, recunoscută ca marcă comercială în ediția curentă a concursului, evidențiind astfel rolul și locul UTM printre instituțiile de top din țara noastră, care dau tonul în mediul de afaceri autohton. Este însă și o recunoaştere a rezultatelor remarcabile obţinute de UTM pe piaţa educațională din Moldova, întruchipând sinergia eforturilor depuse întru realizarea unui management eficient, orientat spre calitate, inovație și excelență în educație, dar și în promovarea imaginii instituției pe plan național și internațional.

Categoria „Reputație și încredere”, în care am fost nominalizați, are menirea de a scoate în evidență activitatea prodigioasă, de peste o jumătate de secol a UTM și reconfirmă statutul său de instituţie de performanță, unica de profil ingineresc din Moldova, care oferă servicii educaționale de calitate. Dovadă este și faptul că la categoria respectivă nu se depun cereri de participare, iar distincțiile sunt conferite prin decizia comitetului de organizare a concursului, care și-a propus să aprecieze cea mai originală idee a mărcii comerciale și realizarea sistemică a acesteia în imaginea serviciilor prestate, dar și strategiile de promovare a mărcii, rezultatul obținut, ratingul în rândul consumatorilor.

Având ca scop asigurarea protecției mărcilor și promovarea practicilor de succes în domeniul marketingului și brandingului, concursul reprezintă o testare a competitivității produselor și serviciilor moldovenești, în baza evaluării mărcilor comerciale.

Gala Businessului Moldovenesc a reunit agenți economici, reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, ai administrației publice locale, ambasadori acreditați în Republica Moldova, parteneri de dezvoltare, Camere de Comerț. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), premiile fiind înmânate de către viceprim-ministrul, ministrul Economiei Octavian CALMÂC, președintele CCI Sergiu HAREA și directorul AGEPI Lilia BOLOCAN.

Mercuriul de aur pentru UTM, la Gala Businessului Moldovenesc