Liceul „Mihai Eminescu” din capitală, Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) şi Colegiul de Informatică nu şi-au reluat orele, în legătură cu pericolul avansat de gripă pandemică.

Şefa Direcţiei educaţie a Primăriei mun. Chişinău, Tatiana Tverdohleb, a declarat, în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor publice şi direcţiilor specializate, că toate instituţiile din republică, în afară de liceul „Mihai Eminescu”, UTM şi Colegiul de Informatică şi-au reluat, începând cu ziua de astăzi, procesul de învăţământ. „În toate instituţiile de învăţământ din republică prima oră a fost ora sănătăţii, unde elevii şi studenţii au fost informaţi şi instruiţi referitor la metodele de protejare împotriva gripei A H1N1”, a menţionat Tatiana Tverdohleb.

Recuperarea orelor va avea loc până la sfârşitul semestrului I, prin suplimentarea zilnică a orarului academic al instituţiilor.

La 4 noiembrie, Guvernul a decis ca toate instituţiile de învăţământ din R. Moldova să aibă o vacanţă de o săptămână, din 9 până în 15 noiembrie, cu scopul de a diminua riscul de infectare cu gripa A H1N1. http://jurnal.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *