Gala Premiilor „Omul Anului 2016” organizată de revista VIP magazin a desemnat 100 de câștigători, între care se numără și rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, nominalizat la categoria Educație, compartimentul Știință și învățământ.

Invitat în scenă pentru înmânarea trofeului, fiind prezentat ca profesor, cercetător și rector, domnia sa a ținut să sublinieze că este rectorul „celei mai bune universități din Republica Moldova – UTM”. Potrivit lui, aici petrece cam 12 ore pe zi, dar ceea ce îl bucură cel mai mult este că are posibilitatea să-și continue meseria și menirea de a fi dascăl pentru studenții săi – de fapt, una dintre cele mai nobile profesii de pe pământ.

Printre personalitățile care au înmânat premiile se numără al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, preşedintele Comitetului de conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA, Serghei Cebotari, compozitorul Eugen Doga, maestrul Nicolae Botgros, directorul postului Radio Europa Liberă, Vasile Botnaru, și tenorul Mihai Munteanu.

Fastuosul eveniment, la care au participat aproape 300 de invitați, s-a desfășurat la Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău.