Altețea Sa Regală Principesa Maria a României, aflată pentru prima dată în vizită în țara noastră, a vizitat Liceul de Arte Plastice Igor Vieru. Instituție se află sub patronajul Casei Regale de la București, iar vizita principesei a fost un adevărat prilej de sărbătoare pentru tinerii pictori. Elevii recunosc că este pentru prima dată când văd un reprezentant regal în carne și oase. Cei mai mulți dintre ei au rămas surprinși să constate că principesa este tânără și frumoasă.

„Este pentru prima dată când am o astfel de întâlnire cu ea. Am avut un pic de emoții în fața marii personalități. Mă așteptam să fie mai în vârstă dar m-am bucurat că arată așa de tânără”, a declarat eleva Victoria Onică.

„Este pentru prima dată când văd un reprezentant al familiei regale. Mă simt norocoasă că liceul Igor Vieru se află sub patronajul Alteței Sale Regale Principele Radu al României pentru că nu fiecare liceu are așa o distincție”, afirmă Sanda Ceban.

Directorul-adjunct al liceului, Cristina Chelaru recunoaște că singurul liceu din țara noastră aflat sub patronajul Casei Regale de la București poartă pe umeri o responsabilitate sporită.

„Este o mare responsabilitate fiindcă prin tot ce facem, prin calitatea învățământului, prin prestație, prin expozițiile la care participăm denotăm nivelul, și trebuie să fie un nivel constant care trebuie să fie confirmat. Pentru noi ca administrație este o responsabilitate. Dar e și un mare noroc să fim până când unica instituție din Moldova care a primit patronajul Casei Regale” a declarat Cristina Chelaru, directorul adjunct al instituției. Detalii pe Realitatea >>>

Pdf doc