Distanța rămasă de parcus până la un sistem de educație al secolului 21 diferă de la școală la școală, dar pentru a fi mai aproape de realitatea zilelor noastre acest drum este cu siguranță unul care merită parcurs.

Liceul de creativitate și inventică ”Prometeu Prim” din Chișinău a făcut deja cunoștință cu platforma de management educațional Adservio, o aplicație care ajută școlile și grădinițele atât private cât și de stat să facă un pas important către o educație mai modernă.

Aplicația de management educațional dezvoltată de echipa de profesionişsti din Iași şi este printre primele trei la nivel global și lider de piață în domeniu. Povestea a început în urmă cu 9 ani în Liceul ”Vasile Alecsandri” din Iași, sub forma unui catalog electronic, care permitea, pentru prima dată în România, elevilor, părinților și profesorilor să acceseze informațiile școlare online în timp real. Între timp Adservio a devenit o platformă de management educațional completă folosită de peste 150.000 de utilizatori din aproape 100 de școli și grădinițe private și de stat, asigurând securitatea datelor la un nivel profesionist iar lucrurile nu se opresc aici.

Adservio este platforma online de management educațional care conectează toate persoanele și instituțiile implicate în actul de educare: profesori, educatori, părinți, elevi, directori, secretari și inspectorate școlare. Aplicația poate fi vizualizată de pe orice dispozitiv conectat la internet, oferind astfel acces la informație oricând și de oriunde: note, absenţe, scutiri, observații etc. În același timp, personalul administrativ al școlii are acces la clasamentul general al elevilor: rapoarte de activitate ale cadrelor didactice, rapoarte statistice (generale, specifice și individuale), mesagerie către toți părinții, elevii și profesorii și multe altele.

Datele colectate sunt 100% confidențiale – fiecare utilizator are acces pe platforma în baza unui user și a unei parole. Părinții au acces doar la informațiile legate de propriul copil. Mai exact fiecare utilizator are acces doar la informațiile care îl privesc.

Platforma Adservio se deosebește prin câteva caracteristici importante, cum ar fi:

Este UȘOR DE FOLOSIT – cu caracteristici intuitive și spațiu de stocare nelimitat, creezi rapid grupuri, clase, aloci și corectezi teme, programezi teste, gestionezi progresul și chiar mai mult. Adservio consolidează și îmbunătățește ceea ce deja se face în sala de clasă.

Este SIGURĂ – concepută pentru a oferi controlul complet asupra informației școlare, într-un mediu prietenos și securizat.

Este CONECTATĂ –  în permanență în contact cu elevii, părinții și colegii. O comunicare eficientă poate fi răspunsul  tuturor problemelor care pot apărea pe traseul educațional.

Este INTERACTIVĂ, oferind elevilor noi modalități de a se implica, de a participa și de a se exprima. Cu Adservio, se pot posta subiecte de discuție, primi temele elevilor direct în cont și oferi feedback, toate acestea pentru a încuraja comunicarea și pentru a face învățarea mai interactivă.

Este SUSȚINUTĂ – a fost construit împreună cu profesori, elevi și părinți. Feedback-ul lor definește fiecare modul dezvoltat.

Este VERSATILĂ – fie că dorești să utilizezi secțiunea de notare a elevilor, fie că dorești să comunici cu părinții, elevii sau colegii, ori să urmărești evoluția claselor la care predai, poți personaliza modul în care utilizezi Adservio.

Simplu și în același timp complex!

Puncte forte

În timp ce marea majoritate a platformelor educaționale se comportă doar ca un catalog digital, cu cȃteva opţiuni de orar, Adservio este o platformă complexă de management educaţional, iar funcţionalităţile ei sunt specifice pentru fiecare participant implicat în activitatea școlară.

Cele trei puncte forte ale sistemului Adservio:

 1. Modulele care îl alcătuiesc – pentru părinţi, profesori, educatori, elevi, directori și secretariat și interconectivitatea dintre ele; un modul dedicat Ministerului pune la îndemȃnă date școlare actualizate la minut;
 2. Complexitatea platformeitoate informaţiile școlare într-un singur loc – și gradul mare de personalizare pentru fiecare nevoie în parte, în funcţie de tipul de utilizator (elevi, profesori, educatori, directori etc.);
 3. Sistemul centralizat de stocare și gestionare a informaţiilor școlare – oferă o modalitate extrem de ușoară de raportare (pentru profesori, secretariat, directori, inspectorat) și de a fi la curent, în timp real, cu toate informaţiile necesare.

Avantajele utilizării Adservio:

 • Adservio stimulează colaborarea și comunicarea între elevi și profesori, elevi și elevi, părinți și școală;
 • Toate părțile implicate devin mai responsabile vis-a-vis de actul didactic;
 • Părinții, profesorii și elevii se implică mai mult în procesul de educație;
 • În unele unități de învățământ s-au înregistrat cu până la 63% mai puține absențe după numai un an de utilizare;
 • A crescut media pe unitate școlară cu 1 punct;
 • Se înregistrează rezultate îmbunătățite la testările naționale;
 • Utilizatorii au la dispoziție module de file sharing și teme și proiecte;
 • Elevii pot face taste de IQ și autocunoaștere pentru a afla ce fel de profesie li se potrivește.

Noutăți la început de an școlar

 • Modulul dedicat grădinițelor. Prin intermediul acestuia, părinții au acces zilnic la rapoarte despre mesele și somnul copiilor, la informații despre activitățile lor zilnicie, dar și la fotografiile încărcate în aplicație de educator. Directorul grădiniței are acces permanent la situația actualizată a prezenței copiilor și poate comunica mai ușor cu educatorii și părinții. De asemenea, educatorul folosește un sistem de notare adecvat grădinițelor (bazat pe profilul copilului), comunică direct cu părinții și transmite acestora rapoartele zilnice referitoare la activitatea copilului.
 • Modulul de Taxe, care oferă o viziune de ansamblu asupra sitației taxelor școlare;
 • Modulul de Rapoarte, care oferă un feedback detaliat despre elevi și profesori;
 • Modulul de Activități extrașcolare, care oferă detalii despre evenimente, cluburi sau grupuri de interese din școală;

Platforma Adservio este deja valabilă și în limba engleză iar în curând va fi disponibilă și în alte limbi pentru că pe termen lung se vizează extinderea la nivel internațional. Extinderea în afara granițelor României a început anul trecut prin implementarea platformei în cadrul Liceului “Prometeu-Prim” din Republica Moldova. Astfel, din septembrie 2016, Adservio se bucură de un real succes în rândul utilizatorilor din această școală din Chișinău, deservind formatorilor de olimpici și părinților cu așteptări ridicate, cât și conducerii unității școlare care are astfel o imagine de ansamblu clară asupra situației elevilor din școală.

Rezultatele vorbesc de la sine. Școlile care utilizează Adservio sunt convinse de utilitatea sa iar liniștea de care se bucură părinții care sunt puși zilnic la curent, prin mesaje sau sms-uri despre activitatea copiilor lor la ore, este de neînlocuit.

Platforma educațională Adservio are în plan să sprijine managementul din cât mai multe școli din Republica Moldova, fiind particularizată și adaptată complet pentru sistemul de învățământ din această regiune, după cum se pliază perfect și pe sistemele de învățământ din multe alte țări ale Europei.

Adservio a devenit indispensabil unui management educațional de elită, aliniat secolului 21 și tehnologiei timpurilor noastre. Educația este unul dintre cele mai importante domenii care are nevoie urgentă de adaptare la noile tehnologii, iar Adservio este anume creat pentru a servi acestui progres.