Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova James D. Pettit a devenit astăzi doctor honoris causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Titlul onorific i-a fost conferit marți, 15 mai, în baza deciziei Senatului universitar pentru contribuție substanțială în dezvoltarea și implementarea reformelor în cadrul universității noastre în colaborare cu instituțiile partenere din SUA.

Ceremonia a fost deschisă de rectorul Ion Ababii, care a subliniat că rolul decisiv în cooperarea rodnică dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii se datorează ambasadorilor.

Potrivit academicianului Ababii, USMF „Nicolae Testemițanu” colaborează cu instituții de profil din SUA de cca 20 de ani. Printre parteneri se numără: Alianța Americană Internațională a Sănătății și Școala de Medicină din Virginia de Est – Norfolk/Portsmouth; Școala de Stomatologie și Școala de Farmacie Eshelman a Universității Carolina de Nord din Chapel Hill; Școala de Medicină și Științe ale Sănătății, Universitatea George Washington; Colegiul Allegheny din Meadville. De rezultate fructuoase se bucură colaborarea dintre Biblioteca Științifică Medicală și 12 biblioteci medicale din statul Carolina de Nord – proiectul Moldova-North Carolina Medical Libraries Partnership. Totodată, mai mulți profesori universitari au beneficiat de burse Fulbright, care le-a permis efectuarea stagiilor de cercetare în universitățile din SUA.

Detalii pe umsf.md