Asumarea unor riscuri, poate să te influienţeze şi să te schimbe, iar aceasta nu este neapărat un lucru bun, deoarece prejudecățile de supraviețuire pot înclina realitatea situației. Există câteva modalități reale prin care asumarea mai multor riscuri, poate duce spre mai mult succes:

  • Riscurile implică incertitudine și schimbare. Prin natura lor, riscurile implică incertitudine provocatoare și instituirea schimbării. Dacă dorim să obținem mai mult succes, înseamnă că suntem, cel puțin parțial, nesatisfăcut de situația actuală. Schimbând această situație în mod inerent, veți avea mai multe șanse să o scăpați.
  • Eliminarea riscului este o garanție a eșecului. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook , a spus că “singura strategie garantată de a eșua nu este de a-și asuma riscuri”. Dacă refuzați să vă asumați riscuri în viața voastră, veți renunța la orice ocazie în fața dvs. în favoarea unei stabilităţi sigure. Această stabilitate poate fi reconfortantă, dar nu vă va oferi o creștere sau o avansare în nici o dimensiune.
  • Persoanele care fac obiectul riscului sunt minoritatea. Majoritatea oamenilor sunt în mod inerent de risc față de risc, deci, dacă vă asumați riscuri în mod regulat, veți fi în minoritate. Acest lucru este benefic în două moduri-cheie: în primul rând, vă veți confrunta cu mai puțină concurență, astfel încât veți putea să vă sculpați calea și, în al doilea rând, veți avea un timp mai ușor de a ieși în mulțime.
  • Persoanele cu risc sunt mai fericite. Riscul elimină posibilitatea de a privi înapoi și de a întreba: “Ce se întâmplă dacă?” Chiar dacă nu reușiți, veți pleca cu mai multă experiență și mai multe cunoștințe, ceea ce vă poate conduce la succes în alte domenii. Beneficiarii riscului ajung să fie mult mai mulțumiți de viața lor.

Să devii cineva care nimeni nu a crezut-o că ai putea fi. Nici măcar tu!