Cu mai puține obligații și responsabilități, tinerii antreprenori pot pune mai mult accent și timp în demararea lor.

Nu toți sunt meniți să fie antreprenori . Dar pentru cei care sunt, încercând în timp ce sunteți tineri este ideal. Costul dvs. de oportunitate este cel mai mic! Mulți oameni pe care îi știu spun: “Ei bine, voi lucra doi ani în domeniul bancar sau al consultării și apoi voi arunc o privire la antreprenoriat”. Realitatea este că în curând se vor căsători sau vor avea o familie și șansele de a-și lăsa un salariu stabil pentru a lua acest risc dispar.

Și dacă fac saltul, tinerii antreprenori sunt deosebit de bine poziționați pentru a reuși. În orice altă industrie, vârsta este egală cu succesul: cu cât aveți mai multă experiență, cu atât mai în vârstă sunteți. Antreprenoriatul este singurul loc unde unii dintre cei mai tineri sunt chiar foarte sus. De ce? Pentru că lipsa de experiență a antreprenorilor tineri este cea mai mare valoare a acestora. Ei pot intra într-o industrie și pot pune întrebări despre lucruri care, pentru oricine altcineva, au devenit ipoteze neclintite. Apoi, dezbrăcați de vechile moduri de gândire, pot contesta acele ipoteze de a veni cu metode cu totul noi de a privi o problemă. Îmi amintește de unul dintre citatele mele preferate: “O mulțime de oameni cred că inovația se gândește în afara casetei, când în realitate inovația vine din gândirea unei probleme dintr-o perspectivă diferită.Deci, aici este marea întrebare: Când tinerii antreprenori ar trebui să se implice? Mulți fac greșeala de a copia liderii existenți – “Construiesc Uber-ul pentru X, Y sau Z.” Făcând acest lucru, ei acordă atenție unui câștigător și nu reușesc să vadă că multe dintre succesele sale trebuiau făcute la timpul lor, cu puţin noroc și câteva lucruri creative pe parcurs. Oamenii le place să spună de ce Snapchat a câștigat, de exemplu, dar ei nu vorbesc despre cele 15 companii care au lansat un produs aproape identic în același timp, care nu a decolat. Urmând acest model este ca și cum ai juca la cazinouri în capitalism. Doar faci un pariu.

Fa-o acum! Nu pierde spiritul de a acţiona promt!

În schimb, tinerii antreprenori ar trebui să meargă pe piețe unde perspectiva lor proaspătă este un avantaj sistemic. Acestea sunt industriile existente cu probleme reale, unde în prezent nu există un disruptor dominant – cum ar fi asistența medicală, transportul, serviciile guvernamentale sau chiar asigurarea, în cazul în care societățile de durată așteaptă să fie construite.

Da, aceste sectoare tradiționale sunt complexe, cu infrastructură veche. E greu să știi de unde să începi. Dar de aceea trebuie să facem aceste oportunități mai vizibile pentru tineri. Tinerii fondatori vorbesc cu foarte mare entuziasm când aud aceste probleme și vin cu idei. Asemena discuţii este un început, care ne inspira pe toți.