Este important să vă dați seama că nimic nu vă oprește să trăiți o viață uimitoare – o viață pe care ați visat-o. Trăim într-un timp incredibil. Astăzi, avem acces la informații și instrumente într-un mod care face posibil pentru orice antreprenor.

Avem acces la Internet, social media, podcast-uri, cărți, clipuri video și multe forme de inspirație ca să facem o afacere profitabilă. Avem toate resursele care elimină vechile școli pe care le-ați fi întâlnit în trecut.

Cu toate acestea, cu acest acces și instrumentele, prea mulți oameni se încumetă să trăiască o viață sau o afacere care ar putea fi cel mai bine descrisă ca fiind “existentă”. Ei nu urmăresc obiective de afaceri mari și nu cred că acest tip de viață este posibil pentru ei. Motivul este că teama de eșec îi împiedică să creadă și să acționeze. Fiecare dintre noi se luptă cu teama de eșec și ne împiedică să ne începem sau să ne dezvoltăm afacerea, scrie întrun articol Kimanzi Constable.

Succesul te va costa ceva

Iată trei modalități care afectează succesul.

1. Convingerile limitate.

Există credințe pe care fiecare antreprenor trebuie să le depășească pentru a-și atinge succesul în afacerea lor. Aceste convingeri sunt înrădăcinate în ceea ce percepem că sunt calitățile negative care ne rețin. Frica de eșec amplifică ceea ce deja ne luptăm și ne convinge că aceste credințe sunt o realitate – nu sunt.
Puteți să vă depășiți teama de eșec și să vă bateți convingerile autolimitante, luând măsuri în ciuda acestora. Schimbarea începe cu faptul că credeți că este posibil în viața voastră. Apoi devine realitate atunci când faceți munca grea. Învinge-ți teama făcând în mod constant munca în ciuda fricii tale. Coerența și un plan puternic vă vor crește afacerea și veniturile.

2. Vă împiedică să vă vedeți situația.

Frica de eșec are un mod amuzant de a face totul în afacerea dvs. să pară că nu funcționează. Se simte ca ceea ce treceți acum este tot ce este posibil în călătoria dumneavoastră antreprenorială. Ea acoperă drumul spre succes și te distrează în situația actuală. Nu trebuie să fie.

Într-un moment în care vă confruntați cu un regres, închideți ochii și respirați. Realizați că viața nu sa terminat și că puteți să depășiți acel moment și să continuați să vă dezvoltați afacerea. Situația dvs. actuală nu trebuie să fie situația dvs. permanentă dacă treceți de frica de eșec.

3. Vă convinge că soluționarea este o opțiune.

Este greu să faci schimbări care să conducă la ceea ce înseamnă viața și afacerea de succes pentru tine. Stabilirea a ceea ce se simte ca o afacere “suficient de bună” este o opțiune mai atrăgătoare. Frica de a eșua și de a nu face publice, face ca “destul de bun” să pară “incredibil”.

Da, crearea afacerii tale de vis va fi probabil unul dintre cele mai grele lucruri pe care le faci. Da, veți experimenta eșecul. Dar viața care te așteaptă te bate trăind o viață de regret. Viața este prea scurtă pentru a vă lăsa frica de eșec să vă împiedice să faceți ceea ce este necesar pentru a depăși situațiile dificile din afacerea dvs. Poți și vrei dacă vei hotărî că nu e suficient pentru viața ta.

Dacă tot ce faceți este gunoi, ghiceşte cine vei fi în viitor?

Frica este o emoție naturală, dar poate fi doar un obstacol. Frica vă poate ajuta să vă asigurați un plan solid. Vă poate ajuta să avansați cu prudență și vă pot ajuta să vedeți probleme înainte.

A trebuit patru ani de bătaie de frică, de a crea un plan și de a lua măsuri masive, dar a meritat lupta pentru că acum mă trezesc la o afacere pe care o iubesc. Tot ce merită în viață nu va veni ușor și este un lucru bun. Învățați să fiți recunoscător pentru ceea ce ați muncit din greu pentru a realiza. Nu veți scăpa complet de teamă. Deci, luați măsuri oricum.