Cu toții ne-ar plăcea să învățăm cum să fim fericiți. Și uneori, soluția provine dintr-un loc surprinzător.

Permiteți-mi să vă spun o poveste …

Era un antropolog care studiase obiceiurile și cultura unui trib african îndepărtat.

Lucrase în sat de ceva timp și cu o zi înainte de a se întoarce acasă, a pus împreună un coș de cadouri plin cu fructe delicioase din jurul regiunii și la înfășurat într-o panglică. A pus coșul sub copac și apoi a adunat copiii din sat.

Omul a tras o linie pe pamânt, s-a uitat la copii și a spus: “Când vă spun să începeți, alerga la copac și oricine ajunge acolo mai întâi va câștiga coșul de fructe”.

Cand le-a spus să alerge, toţi s-au luat unul pe celalalt şi au fugit la copac. Apoi se așezară în jurul coșului și se bucurau de tratamentul lor ca un grup.

Antropologul a fost șocat. El a întrebat de ce au mers toți împreună când unul dintre ei ar fi putut câștiga toate roadele pentru ei înșiși?

O tânără fată se uită în sus la el și spuse: “Cum poate fi unul dintre noi fericit dacă toți ceilalți sunt trist?

Cum să fii fericit: Ubuntu

Ani mai târziu, bine-cunoscutul activist sud-african Desmond Tutu ar descrie procesul gândirii fetiței prin utilizarea cuvântului ubuntu, care înseamnă “eu sunt pentru că suntem“.

Iată cum a explicat Tutu conceptul:

Noi credem că o persoană este o persoană prin alte persoane.

“Africanii au un lucru numit ubuntu. Noi credem că o persoană este pentru că sunt alte persoane. Că umanitatea mea este stâns legată de a ta. Când te dezumanizeză, noi ne dezumanizăm. Ființa umană solitară este o contradicție în termeni. Prin urmare, căutați să lucrați pentru binele comun deoarece umanitatea voastră intră în comunitate, în apartenență”.

Acesta este exact tipul de filosofie pe care comunitatea noastră o adoptă.

Prima comunitate

“Omenirea voastră intră în comunitate, în apartenență”.

În comunitatea noastră mică aici, fiecare avem propriile scopuri și misiune. Unii dintre noi lucrează pentru a pierde în greutate și pentru a deveni sănătoși . Alții se străduiesc să obțină mușchi și se simt mai fericiți. Dar, indiferent de căutările noastre individuale, suntem mereu o echipă care trăiesc spre măreție. Suntem un grup de oameni care încearcă să facă lumea mai bună, nu doar diferită. Ne sprijinim reciproc.

Cele 3 etape ale eșecului în viață și afaceri

Credem că există întotdeauna loc acolo sus. Noi credem in abundenta si muncim din greu pentru a face viata minunata pentru toata lumea din comunitatea noastra. Mergem la copac și ne bucurăm de fructe împreună.

Fericirea vine din combinarea a ceea ce ne place să facem cu ceva care are sens. În această comunitate, scopul nostru este să ne îmbunătățim sănătatea și fericirea, astfel încât să putem face ceea ce ne place și să contribuim la ceva semnificativ. Credem că suntem aici pentru a face lumea un loc mai bun și credem că oamenii fericiți și sănătoși au șanse mai mari să facă acest lucru decât oricine altcineva. De aceea împărtășim modalități de a pierde în mod natural grăsimile și de a câștiga muschi, de a reduce stresul și de a ne simți mai fericiți și de a stimula energia și creativitatea.

Dacă alegeți să vă împărtășiți călătoria cu noi și să lucrați pentru a atinge obiectivele dvs, ca parte a echipei noastre, atunci veți găsi mii de oameni care vă sprijină. Asta pentru că găsim valoare în comunitate. Noi găsim omenirea noastră în apartenență.