Orice cunoştinţe sau lecţii continuu pe care le asimilează copiii ar putea fi depășită atunci când devin adulți, dar valorile suferă prin toate schimbările. Pentru ca părinții să fie excepționali, trebuie să permitem copiilor să experimenteze “nivele optime de frustrare”. Este treaba noastră să-i iubim și să-i sprijinim în luptele lor şi să ne abținem de la rezolvarea problemelor pentru ei.
Trebuie să dăm un manual copiilor noștri care să înţeleagă că luptele și eșecurile lor servesc ca profesori de masterat care îi ajută să crească oameni mai puternici, mai de succes. Este important să-i ajutăm să depășească blările emoționale cu care se confruntă, ceea ce crează minciuna și creează limitări auto-impuse. Trebuie să-i învățăm să stabilească standarde înalte pentru ei înșiși și să nu-și ceară niciodată scuze pentru că se străduiesc să facă față acestor standarde mai înalte. Scopul nostru ca părinți ar trebui să fie acela de a încuraja copiii noștri să gândească cât de mult pot, să se aștepte că sunt cei mai buni, să aibă curaj și, cel mai important, să fie buni.
-
Lucrul în echipă
Pentru a avea succes, copiii trebuie să înțeleagă valoarea pe care o au ceilalți în viața lor. Trebuie să-i deprindem că relațiile sănătoase, de susținere și de succes este cel mai important pentru a fi fericit. Trebuie să-i încurajăm pe copiii noștri să se implice în activități extrașcolare și să aibă responsabilități în casă ca o modalitate de a acumula un sentiment de lucru în echipă în abilitățile lui de viață.
Este esențial să ne implicăm, de asemenea, în viața noastră, deoarece acest lucru ne oferă posibilitatea de a stabili standardele pentru munca pe care trebuie să o realizeze în interiorul și în afara casei. Standardele pe care le-am stabilit trebuie să fie provocatoare, totuși realizabile. În acest sens, îi învățăm pe copiii noștri să fie un atribut valoros pentru fiecare mediu din care fac parte. Valoarea muncii în echipă ne împiedică pe copii să fie îndreptățiți. Trebuie să îi ajutăm pe copii să înțeleagă că nu pot merge decât până acum în viață. Scopul nostru trebuie să fie acela de a arăta copiilor noștri că unirea forțelor cu ceilalți îmbunătățește puterea personală a fiecărei persoane și duce la succesul tuturor.
-
Auto-îngrijire
Puterea personală și mulțumirea nu pot coexista. Trebuie să ne lăsăm copiii să dedice timp și energie ori de câte ori este necesar pentru a ne asigura că nu sunt neglijate nici un domeniu important din ceea ce trebuie să realizeze.
Ei merită să aibă timp de lucru și timp liber, unde pot să-și facă un minut să se simtă neîngrădit de greutatea responsabilităților. Cea mai ușoară modalitate de a echilibra viața profesională pentru copiii noștri este aceea de a solicita ca ei să-și pună responsabilitățile în primul rând și în al doilea rând pe timpul liber. Această valoare îi ajută să-și gestioneze propriile obligaţii într-un mod foarte eficient. Punerea timpului liber în al doilea rând permite copiilor noștri să nu fie naruiţi de responsabilități în timpul liber, pentru că nu are nimic. Când îi învățăm pe copii să stabilească standarde înalte în toate domeniile vieții lor, vor veni să vadă că munca lor grea răsplătește timpul lor liber și invers.
-
A vedea posibilitățile în care alții văd probleme
Când îi învățăm pe copiii noștri să se apropie de provocări cu o credință în soluții, acest lucru îi încurajează să se angajeze în procesul creativ de examinare și arhitectură a rutelor alternative pe munte. A fi concentrat pe soluții, protejează copiii noștri de gândirea defeatistă. Este treaba noastră să le învățăm că, dacă nu găsesc o soluție, trebuie să-și deschidă mintea, să caute sfatul altora și să aplice noi idei și sugestii până când barierele vor fi eliminate și problema lor va fi rezolvată. Când suntem părinți în acest fel, copiii noștri află că viața este plină de posibilități atunci când aplică persistență și consecvență în gândire și acțiune în rezolvarea problemelor lor. Atunci când soluțiile se concentrează, îi învățăm pe copiii noștri abilitatea de a pivota în viață ori de câte ori este necesar.
-
Motivația
Pentru a ne dezvolta copiii în puterea lor personală, trebuie să le oferim o “mentalitate de motivație”, învățându-i să monitorizeze, să evalueze și să se adapteze în mod consecvent la lucrarea care le este prezentă și la atitudinea lor față de ea și să nu saboteze, stând la calculator sau pe telefon sau alte blocaje care le interferează în a-și atinge standardele mai înalte.
Una dintre cele mai bune modalități de a ne menține copiii motivați este să îi învețe să scrie lucrurile ca o metodă de definire a scopurilor și direcției. Încurajarea, validarea și sprijinul trebuie să fie coerente în ceea ce privește părinții noștri. Copii doresc să se ridice la nivelul așteptărilor noastre, iar recunoașterea efortului lor este aproape întotdeauna ceea ce ei experimentează ca cea mai mare recompensă.
-
Managementul timpului
Una dintre cele mai importante valori pe care le învățăm pe copiii noștri este “Acum”.
Succesul este adânc înrădăcinat în a avea abilități excepționale de gestionare a timpului. Trebuie să ne lăsăm copiii mai întâi pentru a-și îndeplini sarcinile cele mai importante. Este natural să vrei să eviți stresul, dar dacă ne putem învăța pe copiii noștri să-și facă cele mai stresante sarcini pe primul loc, restul muncii de care au nevoie pentru a realiza vor fi mult mai ușor.
Când copii sunt prinși în sarcinile mici, care nu sunt urgente, le îndepărtează de obiectivele mai importante care necesită atenția lor. De asemenea, este important să învățăm copiii să facă la timp toate angajamentele. Nimănui nu îi place să se ocupe de oameni care întârzie cronic. Trebuie să lăsăm copiii să înțeleagă faptul că punctualitatea îi face pe alții să-i respecte și să-i considere ca fiind de încredere.
O lecție surprinzătoare despre fericire de la un trib african
-
Acceptarea responsabilității
Pentru ca copii să fie și să se simtă de succes, trebuie să-i lăsăm pentru a înțelege că, indiferent ce se întâmplă în viața lor sau în carieră, cea mai bună cale de urmat este întotdeauna să-și asume responsabilitatea rezultatelor, atât pozitive, cât și negative, care sunt rezultatul eforturilor lor. Dacă fac o greșeală, trebuie să îi încurajăm să-și vadă greșelile ca o experiență de învățare. Trebuie să-i ajutăm să examineze ceea ce trebuie să se schimbe și să se schimbe pentru a evita să facă aceeași greșeală în viitor. Asumarea responsabilității permite copiilor să învețe valoarea umilinței și să fie suficient de flexibil în gândirea lor de a schimba abordarea ori de câte ori este necesar. Trebuie să-I lăsăm să creadă că adevărata putere este înțelegerea faptului că greșelile le dau mai mult decât îi îndepărtează. Din greșelile lor, vor apărea toate direcțiile lor noi. Este important pentru copii să înțeleagă că a fi puternic nu este legată de ego, ci este vorba despre deschiderea și dorința de a învăța.
-
Bunătatea
Nu este o valoare mai mare pentru a învăța copiii noștri decât valoarea bunătății. Binecuvântarea nu ne transformă pe copiii noștri în slujitori slabi. Se transformă în oameni de clasă care posedă un caracter bun.
Trebuie să-i învățăm pe copiii noștri că toți oamenii au valoare și că pot să ofere lucruri bune și rele altora cu un sentiment de har. Trebuie să lăsăm copiii să fie buni în sine, deoarece copiii noștri le este atât de greu atunci când lucrurile îi provoacă. Când suntem buni cu copiii noștri, ei cred că îi vedem ca valoroși. Când cred că îi vedem ca fiind valoroși, ei învață să se valorifice. Credința lor în valoarea personală îi determină să-și trăiască viețile cu un sentiment solid de încredere în ceea ce sunt și ce fac. Ca părinți, dorim să creăm un mediu emoțional de bunătate este contagioasă și avantajoasă pentru ei. Binecuvântarea ne va duce pe copii mai departe în viață decât orice altă caracteristică umană.