Dimineața contează. Ceea ce faceți imediat după ce vă treziți stabilește tonul pentru restul zilei. Iar oamenii de succes se bazează pe ritualuri de dimineață pentru a aborda toate provocările zilei care le așteaptă.

Indiferent dacă începeți ziua cu a vă întinde sau planificaţi câteva minute pentru a scrie un program tentativ de evenimente, obiceiurile pozitive și productive vă ajută să vă pregătiți pentru succes.

Vă prezentăm mai jos rutinele de dimineață care urmează acești oameni de succes pentru a  rămâne fericiți și sănătoși .

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey, una dintre cele mai mari celebrități începe ziua cu meditația. Potrivit unui videoclip pe Oprah.com, fosta stea de talk-show, meditaţia durează câteva minute în fiecare zi înainte de răsăritul soarelui pentru a se aduna.

De-a lungul anilor, Winfrey a colaborat cu Deepak Chopra pentru a găzdui o provocare de meditație de 21 de zile. Evenimentul a ajutat sute de mii de oameni să mediteze zilnic pentru a îmbunătăți bunăstarea personală.

Mark Cuban

Când vine vorba de ritualuri de dimineață, renumitul antreprenor și proprietarul Dallas Mavericks Mark Cuban păstrează lucrurile simple. El ajunge să lucreze imediat. El a spus că afacerea este meditația lui de dimineață, și că succesul se trezește cu un zâmbet pe față.

Barack Obama

În timp ce era în funcție, președintele Barack Obama și-a folosit dimineața pentru a se pregăti pentru ziua următoare – și a redus somnul.

Obama a dormit doar cinci ore pe noapte, iar când s-a trezit, a făcut un efort concertat să nu-și petreacă timpul pe decizii mici cum ar fi ce să poarte sau să mănânce. El ar prefera să-și salveze energia pentru deciziile mari care sunt întotdeauna doar o singură întâlnire. Fostul președinte a făcut exerciţii timp de 45 de minute în fiecare dimineață, pentru formarea cardio și forța.

Dwayne Johnson

Lucrul este o mare parte din viața lui Dwayne Johnson – în mod clar. Se trezeste inainte de zori in fiecare dimineata pentru a incepe o antrenament neobisnuita si un regim alimentar care continua pe tot parcursul zilei.

După ce a luat o ceașcă de cafea, face cardio, de obicei o alergare sau o antrenament pe eliptic timp de 30 până la 50 de minute. Starul de film păstrează întotdeauna o dietă strictă, iar una dintre hack-urile sale de gestionare a timpului are mesele pregătite înainte – care, dacă doreşti să mânânci într-un restaurant, te-ar putea pierde bani pe mâncare.

Cum să scrieți un plan de acțiune pentru strategia personală de lider

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston își începe ziua la 4:30 sau 5 dimineața când lucrează. Când nu lucreză, rămâne până târziu și nu se ridică până la 8 sau 9. Ea a spus că face cinci lucruri în aceeași ordine în fiecare dimineață:

  1. Beți apă fierbinte cu o felie de lămâie
  2. Spălați-vă fața
  3. Meditați
  4. Mâncați micul dejun
  5. Pregătiți-vă

Kim Kardashian

Kim Kardashian își începe ziua cu tehnologie. Într-un interviu cu baza de date a lui Harper, starul a spus că se trezește în jurul orei 6 dimineața și se uită imediat la monitorul pentru copii, la Blackberry și la iPhone, toate păstrându-l lângă patul ei. Ea nu răspunde la e-mailuri, ci doar pentru a le parcurge. Prima conversație reală este cu fiica, North, pe care o verifică de îndată ce se scoală din pat.

După aceea, ea merge o oră la alergat și mănâncă un mic dejun înainte de a-și saluta fiica, care se trezește mai târziu. Nu este un început prost pentru cineva care conduce un imperiu de milioane de dolari .

Richard Branson

Antreprenorul care a înființat Virgin Group a explicat într-un post de blog de ce este un răscruce timpuriu. Branson se trezește în jur de ora 5 dimineața, crezând că atunci când se trezește devreme, el poate realiza mai mult în timpul zilei. Mai mult, el a spus că trezirea mai devreme îi permite să-și petreacă timpul cu familia și să se potrivească exercițiilor în rutina sa zilnică.

Warren Buffett

Omul considerat cel mai de succes investitor din lume este cunoscut pentru a începe ziua lui prin citire. Oracolul lui Omaha devorează nu doar știri, ci și materiale de tot felul pe tot parcursul zilei. De fapt, Buffett spune că petrece până la 80% în lectură zilnică. El recomandă citirea a 500 de pagini pe zi.

Tony Robbins

Cum își începe ziua cel mai bine vândut autor la New York Times? Potrivit unui interviu, Tony Robbins insistă să rezerve 10 minute pentru el în fiecare dimineață.

Își începe ziua să se gândească la lucrurile pentru care este recunoscător. După aceea, se roagă pentru familie și prieteni, apoi planifică ce vrea să facă în acea zi.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este cel mai lung monarh din istoria britanică. Deci, ce obiceiuri i-au ajutat pe Maiestatea Sa să ocupe tronul mai mult de 60 de ani?

De la domiciliu, autorul reginei, Brian Hoey, a spus că regina se ridică în fiecare zi la ora 7:30. Ea se bucură de o ceașcă de ceai de mic dejun în engleză și de mâncăruri Marine, citește ziare și ascultă un spectacol radio de dimineață.

Scott Adams

Scott Adams – creatorul filmului de benzi desenate popular “Dilbert” – și-a dezvăluit rutina pentru succes. Adams a spus că își aranjează alarma pentru ora 5 dimineața, dar este în orice moment după ora 3:30. El mănâncă același mic dejun în fiecare dimineață: cafea și un bar de proteine. Această rutină, a spus el, își păstrează corpul pe pilot automat, astfel încât creierul său este liber pentru creativitate.

Kevin O’Leary

Președinte al fondurilor O’Leary și rechinul echipei Tank Shark, care a câștigat premiul Emmy , Kevin O’Leary și-a împărtășit detaliile ritualului său zilnic. El a spus că se trezește la ora 5:45 și verifică piețele de obligațiuni asiatice și europene. După aceea, face cardio în timp ce urmărește televiziunea de afaceri.

John Paul DeJoria

Miliardarul antreprenor John Paul DeJoria este co-fondatorul produselor de păr Paul Mitchell și Patron Tequila. Spre deosebire de multe dintre superstarurile financiare de pe această listă, DeJoria se bucură de un început deliberat lent dimineața.

Într-un interviu acordat Business Insider, el a spus că își petrece primele cinci minute de dimineață odihnindu-se. Evită să se gândească la programul și ordinea de zi a zilei și se concentrează asupra faptului că este recunoscător. După aceea, se bucură de o ceașcă de cafea sau cappuccino.

 

Tim Ferriss

Autor al celei mai bine vândute cărți Timp de 4 ore, Tim Ferriss găzduiește un podcast de top cu interviuri cu lideri și artiști de clasă mondială, de la eroi militari la benzi desenate. El și-a împărtășit cele cinci ritualuri de dimineață, care includ făcând patul, meditând timp de 20 de minute și atârnând dintr-o platformă simplă pentru a decomprima coloana vertebrală.

De asemenea, Ferriss bea un amestec de ceai negru din China dimineața și își scrie sentimentele și prioritățile într-un jurnal.

Michelle Gass

Michelle Gass este chief merchandising și ofițer de clienți pentru Kohl’s, iar ea este un alt lider de afaceri care crede să se trezeşte mai devreme. Își începe zilele cu o alergare de dimineață.

Arianna Huffington

Co-fondator al The Huffington Post și fondator și CEO al companiei Thrive Global, Arianna Huffington, spune că cheia pentru o zi productivă își ia timp pentru sine înainte de a începe munca.

“O mare parte a ritualului meu de dimineata este despre ceea ce nu fac: Cand ma trezesc, nu incepe ziua privindu-mi smartphone-ul”, a spus ea pe blogul SoulCycle. “În schimb, odată ce sunt treaz, am nevoie de un minut pentru a respira adânc, pentru a fi recunoscător și pentru a-mi stabili intenția pentru această zi, de asemenea practică yoga cea mai mare parte a dimineții, ceea ce îmi dă o respirație conștientă – este ceva ce pot reveni de sute de ori în timpul zilei într-o clipă.”

Lucruri pe care le puteți face astăzi pentru a câştiga mai multe bani zilnic

Payal Kadakia

Payal Kadakia – CEO și fondator al clasamentului de fitness ClassPass – își verifică primul e-mail de dimineață și apoi face un antrenament. “Îmi place să merg în 30 de minute, ceea ce mă ajută să mă trezesc și să-mi planifică ziua”, a spus. “Dacă sunt ocupată, fac un antrenament de bază de 10 minute în camera mea.”

Apoi face un duș cu muzică Bollywood. De asemenea, verifică e-mailurile în timp ce se pregătește. “Înainte de a-mi părăsi apartamentul, îmi iau mereu vitaminele și iau niște fructe. De asemenea, nu pot să-mi încep ziua fără ceai verde citrus de la Starbucks – a fost o parte din rutina mea de peste 10 ani”.

Gwyneth Paltrow

Actrita și fondatorul Goop Gwyneth Paltrow include două ore întregi de exerciții fizice. Paltrow a spus femeii Wear Daily, ea se trezește de obicei la ora 7 dimineața pentru a-și pregăti copiii, le duce la școală și apoi vine acasă pentru a verifica e-mailurile.

“Lucrez timp de o oră pe toate e-mailurile care vin peste noapte de la LA”, a spus ea. “Apoi, am exercițiu de la aproximativ de la 10.00 la 12.00”

Barbara Corcoran

Barbara Corcoran se pregătește pentru o dimineață de succes, făcând o listă de sarcini cu o seară înainte. “Am evaluat elementele în ordinea importanței: A, B sau C”, a declarat mogulul imobiliar și “Shark Tank” pentru “Am găsit că există într-adevăr numai trei până la cinci elemente” A “în orice zi și Fac întotdeauna pe aceștia. Întotdeauna planific și rezolv sarcinile “A” dimineața, pentru că este timpul meu cel mai productiv.

Ea face, de asemenea, timp pentru exercițiu. Corcoran lucrează pentru o oră de dimineață în zile alternante și în jogging la birou

Jack Dorsey

Fondator al Twitter și Square Jack Dorsey are un început rapid în fiecare zi. Antreprenorul se trezește la ora 5:30, meditează și apoi merge pentru o jogging de 6 mile.