Nu este un secret faptul că unul dintre cele mai importante aspecte de a fi lider are calitatea care permite încrederea și solidaritatea membrilor echipei dvs. Bineînțeles, adevăratul secret este să înțelegi exact cum sa realizat.

Se pare că nu există o formula magică, dar ne-am uitat la câțiva dintre cei mai mari lideri ai secolului 21 pentru a obține informații despre cum au construit încrederea.

  1. Faceți legături reale.

“Când vă ocupați de oameni, amintiți-vă că nu aveți de-a face cu creaturi de logică, ci cu creaturi de emoție” – Dale Carnegie

Mulți lideri sunt atât de concentrați pe conducerea afacerilor, încât au adesea dificultăți de a vedea dincolo de “rolurile” pe care angajații lor le joacă. La fel de logic ca și funcția lor în afacere, ele sunt totuși oameni și necesită înțelegere și implicare umană.

De cele mai multe ori, conectarea cu angajații poate necesita deconectarea de la rutina cotidiană. Lăsaţi e-mailuri și tehnologie și folosiți interacțiuni față-în-față pentru a vă ajuta să vă construiți încrederea. Nimic nu întărește încrederea privindu-i în ochi. În calitate de lider, realizarea unor conexiuni reale poate fi la fel de simplă ca și dezistificarea angajaților dvs., dintre care mulți nu vă pot întâlni niciodată. Evenimentele la nivel de companie, cum ar fi retrageri de team-building și petreceri de companie, sunt minunate pentru moralitate. Cunoașteți cât mai mult echipa dvs. și, cel mai important, lăsați-i să vă cunoască.

Frica de eșec blochează calea spre succes

  1. Promisiunea făcută, promisiunea păstrată.

“Este nevoie de 20 de ani pentru a-și construi o reputație și cinci minute pentru a o distruge”. – Warren Buffett

Cuvântul dvs. este moneda dvs. Dacă promiteți ceva angajaților, ţineţi-vă de cuvânt. Veți distruge reputația dvs. foarte repede dacă folosiți declarații în mod liber. Ce spui și cum spui sunt la fel de importante ca și acţiunile. În calitate de lider, trebuie să fii exact aşa cum spui. Dacă nu reușesc să fac acest lucru, nu reușesc să-mi țin promisiunile, ceea ce vă prezintă ca fiind nesăbuit. Aceasta este cea mai proastă poziție de a fi printre în angajați. și, în cele din urmă, va crea slăbiciuni structurale în fundația a tot ceea ce le-ați învățat. Respectaţi cuvântul și, în cazul în care nu puteți, veți câștiga mai multă încredere prin comunicarea clară și deschisă de îndată ce vă dați seama de greșeala dvs.

3. Stabiliți așteptări clare.

“Pentru a reuși în afaceri, este necesar ca alții să vadă lucrurile așa cum le vedeți” – Aristotle Onassis

Atunci când angajații nu reușesc, acestea se datorează adesea faptului că nu li se oferă indicații clare cu privire la ceea ce se așteaptă de la ei. În calitate de lider, este esențial să fii conștient de lipsa de cunoștințe între ceea ce știi și ceea ce oamenii care lucrează pentru tine știu – și să comunici cu această diferență în minte. Angajații dvs. nu sunt cititori minți. Chiar dacă vă poate părea evident, ar putea fi necesar să explicați mai multe. Uneori poate fi necesară o schimbare în perspectiva dvs. pentru a vă permite să vedeți lucrurile pe măsură ce le văd angajații. Aceasta este o oportunitate, nu un eșec.

4, Nu aveți toate răspunsurile.

“Nu înveți să mergi după reguli, ci înveţi din urcuşuri și căderi “- Sir Richard Branson

Eșecurile nu trebuie văzute ca eșecuri, ci mai degrabă ca oportunități de învățare. Nimeni nu are toate răspunsurile, nici măcar un lider. Dar pot garanta că cei mai de succes lideri nu se tem să încerce, chiar dacă rezultatul nu este întotdeauna cel așteaptat. Cel mai probabil, exact aşa au ajuns mulți dintre ei unde sunt astăzi! Există la fel de mult succes, dacă nu mai mult, în procesul de învățare care provine din eșec.

5. Încredere în primul rând.

“Cea mai bună modalitate de a afla dacă aveți încredere în cineva este să aveți încredere în ei”. – Ernest Hemingway

Încrederea nu este un contract legal. Nu vă puteți aștepta la o tranzacţi de bani de la o altă persoană, în special într-un spațiu corporativ. În loc să vă gândiți la încredere ca la ceva care poate fi negociat, gândiți-vă la acest lucru ca la ceva ce căutați de la ceilalți.

Începeți să faceți noi amintiri pozitive

Atât de multe companii funcționează într-o cultură de frică în zilele noastre, încât este dificil pentru angajații de la toate nivelurile să renunțe la zidurile lor. Cele mai bune schimburi de experinţă provin de la cei de la vârf, care sunt dispuși și capabili să conducă prin exemple. Adaptaţi locul de muncă spre o cultură a încrederii, puneţi prima în agenda dvs de lider, și veți fi uimiți cât de multă putere și eficienţă vine din rândul membrilor echipei dvs. Și veți fi uimiți de cât de eficient îi veți conduce.