Schimbarea este grea. Probabil ați observat şi voi această.

Cu toții vrem să devenim mai buni – mai puternici, mai sănătoși, mai creativi și mai calificați, un prieten mai bun sau membru al familiei.

Dar chiar dacă ne inspirăm cu adevărat și începem să facem lucrurile mai bine, este greu să rămânem la noiile comportamente. Este mult mai probabil ca de data asta anul viitor sa faci acelasi lucru ca sa faci un nou obicei cu usurinta.

De ce este asta? Și există ceva ce puteți face pentru a face schimbarea mai ușoară? Se intreaba James Clear intrun articol.

Cum să reţineţi numelor oamenilor?

Prietena mea își aminteşte foarte bine numele oamenilor.

Recent, mi-a povestit cum s-a întâmplat când era în liceu. A mers la liceu în prima zi de curs. Mulți dintre studenți nu s-au întâlnit niciodată înainte de acea zi. Profesorul a mers printre banci și a cerut fiecărei persoane să se prezinte. La sfârșit, profesorul a întrebat dacă cineva și-ar putea aminti numele colegilor.

Prietena mea a ridicat mâna și a numit cu exactitate toate cele 30 de persoane. Audienţa a fost uimit. Tipul de lângă ea se uită și spuse: – Nici nu-mi mai amintesc numele tău.

Ea a spus că acel moment a fost o experiență deosebită pentru ea. După aceea, îşi spunea: “Eu sunt tipul de persoană care este bună să-și amintească numele oamenilor”.

Chiar și astăzi, își aminteşte numele celor pe care îi întâlnim.

Iată ce am învățat din acea poveste: Pentru a credem într-o nouă identitate, trebuie să ne adaptăm noi înșine.

Obiceiuri bazate pe identitate

Cheia pentru construirea obiceiurilor de durată se concentrează pe crearea mai întâi a unei noi identități. Comportamentele tale actuale sunt pur și simplu o reflectare a identității tale actuale. Ceea ce faceți acum este o imagine oglindă a tipului de persoană pe care credeți că sunteți (fie conștient, fie subconștient).

Pentru a-ți schimba comportamentul, trebuie să începi să crezi în lucruri noi despre tine. Trebuie să construiți obiceiuri bazate pe identitate.

Imaginați-vă cum de obicei ne fixăm obiectivele. S-ar putea să începem prin a spune “Vreau să scap de greutate” sau “Vreau să devin mai puternic”. Dacă ai noroc, cineva ar putea spune: “Asta e minunat, dar ar trebui să fii mai specific”.

Deci, atunci spuneți “Vreau să pierd 20 de lire sterline” sau “Vreau să mănânc 300 de kilograme.”

Aceste obiective sunt concentrate pe performanțele noastre sau pe aspectul nostru.

Cele 3 etape ale eșecului în viață și afaceri

Performanțele și obiectivele de afișare sunt minunate, dar nu sunt aceleași cu obiceiurile. Dacă deja faceți un comportament, atunci aceste tipuri de obiective vă pot ajuta să propulsionați. Dar dacă încercați să începeți un nou comportament, atunci cred că ar fi mult mai bine să începeți cu obiceiurile bazate pe identitate.

Fiecare acțiune efectuată este condusă de credința fundamentală că este posibil. Deci, dacă vă schimbați identitatea (tipul de persoană care credeți că sunteți), atunci este mai ușor să vă schimbați acțiunile.

Motivul pentru care este atât de greu să rămânem la obiceiurile noi este că încercăm adesea să realizăm un obiectiv bazat pe performanță sau aspect, fără a ne schimba identitatea. De cele mai multe ori încercăm să obținem rezultate înainte de a ne dovedi că avem identitatea tipului de persoană pe care dorim să o devenim. Ar trebui să fie invers.

Rețeta pentru succesul dorit

Schimbarea credinței nu este la fel de greu de crezut. Există doi pași.

  1. Decideți tipul de persoană pe care doriți să o faceți.
  2. Dovedeste-te pentru tine cu victorii mici.

Iată cinci exemple cum puteți face acest lucru în viața reală.

Notă: Nu pot să subliniez cât de important este să începeți cu pași incredibil de mici. Scopul nu este de a obține rezultate la început, scopul este acela de a deveni tipul de persoană care poate realiza aceste lucruri, scrie James Clear.

De exemplu, o persoană care lucrează în mod consistent este tipul de persoană care poate deveni puternică. Dezvoltați identitatea celui care lucrează mai întâi și apoi treceți la performanță și aspect mai târziu.

Veți fi uimiți cât de eficient veți conduce

Începeți încet și credeți că rezultatele vor veni odată cu dezvoltarea unei noi identități.

Doriți să pierdeți în greutate?

Identitate: Devino tipul de persoană care se mișcă mai mult în fiecare zi.

Victorie mică: cumpărați un pedometru. Urmează 50 de pași atunci când ajungi acasă de la serviciu. Mâine, mergeți 100 de pași. A doua zi, 150 de pași. Dacă faceți acest lucru în 5 zile pe săptămână și adăugați 50 de pași în fiecare zi, apoi până la sfârșitul anului, veți merge peste 10 000 de pași pe zi.

Vrei să devii un scriitor mai bun?

Identitate: Devino tipul de persoană care scrie 1.000 de cuvinte în fiecare zi.

Victorie mică: Scrieți un paragraf în fiecare zi în această săptămână.

Doriți să deveniți puternici?

Identitate: Deveniți tipul de persoană care nu pierde niciodată un antrenament.

Victorie mică: Faceți antrenamente în fiecare luni, miercuri și vineri.

Vrei să fii mai bun prieten?

Identitate: Devino tipul de persoană care rămâne mereu în contact.

Victorie mică: apelează un prieten în fiecare sâmbătă. Dacă repetați aceleași persoane la fiecare 3 luni, veți rămâne aproape de 12 prieteni vechi pe tot parcursul anului.

Doriți să fiți luați în serios la locul de muncă?

Identitate: deveniți tipul de persoană care este mereu la timp.

Victorie mică: programați întâlniri cu un decalaj suplimentar de 15 minute între ele, astfel încât să puteți merge de la întâlnire la întâlnire și să apară mereu devreme.

Începeți să faceți noi amintiri pozitive

Care este identitatea ta?

Din experiența mea, spune James Clear, când vrei să devii mai bun în ceva, dovedirea identității tale pentru tine este mult mai importantă decât obținerea de rezultate uimitoare. Acest lucru este valabil mai ales la început.

Dacă doriți să obțineți motivație și inspirație, atunci nu ezitați să vizionați un videoclip YouTube, să vă ascultați melodia preferată. Dar nu fi surprins dacă arzi după o săptămână. Nu te poți baza pe motivație. Trebuie sa devii tipul de persoana pe care vrei sa o faci, si asta incepe sa-ti dovedeasca noua ta identitate.

Majoritatea oamenilor va dori să devină mai bună în acest an. Mulți dintre noi, totuși, vor stabili obiective bazate pe performanță și înfățișare în speranța că ne vor conduce să facem lucrurile în mod diferit.

Dacă vreți să faceți o schimbare, atunci vă spun să nu vă împovaraţi de rezultate și să vă împovaraţi de identitatea dvs. Deveniți tipul de persoană care poate realiza lucrurile pe care doriți să le atingeți.

Construiți obiceiurile bazate pe identitate acum. Rezultatele pot veni mai târziu.